+32499204201

Bredestraat 9, 3470 Stok

sara@boomhutbouwster.be

Expeditie Bonobo – Planckendael

The Plumbing has been in business since 1978

De creatie van het indoor-paradijs van de bonobo's in dierentuin Planckendael, Mechelen

In Planckendael werd het nieuwe bonoboverblijf geopend. Daar mocht De Boomhutbouwster aan meewerken… Het verblijf “Expeditie Bonobo” is 400 vierkante meter groot en neemt de bezoeker mee op expeditie naar het regenwoud in Congo!

Expeditie Bonobo houtsconstructie

Foto: De Standaard

Planckendael bonobo constructie
Expeditie Bonobo houtsconstructie uitkijkterras
inrichting dierentuin
inrichting dierentuin
inrichting dierentuin planckendael

Constructie van Expeditie Bonobo in beeld (Timelapse)

Wil je ook zo een project bespreken?

Speelplaats ‘De Bron’ in Budingen, Vlaams Brabant.

De vergroening van speelplaatsen is nu hot. Ook avontuurlijke speelplaatsen zijn volop in opmars. De boomhutbouwster mocht de speelplaats van vrije basisschool ‘de Bron’ in Budingen onder hande nemen en transformeren tot een waar speelparadijs.  Een groot deel van de speelplaats was voordien een leeg grasveld dat ingepalmd werd door enkele voetballertjes, waardoor er niet veel ruimte meer overbleef om te ravotten. Sinds de nieuwe speeltoestellen er staan, kunnen alle kindjes zich helemaal uitleven en is er opmerkelijk minder ruzie op de speelplaats. De speelmogelijkheden zijn eindeloos. Het evenwichtsparcour in accacia stammen daagt de dappersten uit om het moeras met krokodillen te doorkruisen zonder een voet kwijt te geraken. Het openluchtklasje met stapstammen doet ook dienst als duelplaats. En in het clubhuis op de berg, bereikbaar via een vast brug of wiebelbrug worden de geheimste plannen gesmeed!

Alle toestellen werden uit accaciahout gemaakt, wat een uiterst duurzame hardhoutsoort is dat tientallen jaren zal meegaan, zonder ook maar iets van onderhoud eraan te hebben. Bovendien zorgen de organische stammen voor een leuk speels karakter.

Houten huisje op de speelplaats
Speelhuisje met loopbrug en schuifaf in accaciahout
Evenwichtsparcour met accacia balken
Houten loopbrug op de speelplaats 'de bron'
Speels huisje in accacia
Speelse raamopening

Wil je ook zo een project bespreken?